Sep 24, 2015, 5:40 PM

Не ден, а състояние 

  Poetry
289 0 2

Независимо всички неща,
все зависим от разни проблеми.
И макар да сме част от света,
на него въобще не му дреме.


Парадокс, но това си е факт,
независимост - празник е само.
Предпоставка за шок и инфаркт
и народно вековна драма.

 

Най-зависими всъщност сме днес,
от цени, от проблеми, от всичко.
Зависим от чужд интерес
и директно, а не във кавички.

 

Затова пък, на днешния ден,
поздравления всеки ще сипе.
Удивен, неразбиращ и изумен,
ме погълнаха мисли сърдити:

 

Независим аз искам, не с празник да съм,
а такъв своя път да проходя...
Заваля, пресветна, чу се гръм.
Глух обаче остана народът.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Независим аз искам, не с празник да съм,
    а такъв своя път да проходя...
    Заваля, пресветна, чу се гръм.
    Глух обаче остана народът."

    Да глух е и до кога???
  • Прав си. Но знаеш керванът пълзи...
    Товарът го тласка напред по наклона.
    И песът да лае дори го мързи.
    Ний само на маса сме силно бунтовни.
Random works
: ??:??