Не ги лъжи, драскачо на поезия!
Не е за теб словесният мехлем.
То, стихоплетството, аз зная, че е везане
и маска е за живия проблем.
Подредбата на думите не струва,
когато няма вложена душа.
Правило за стих не съществува,
а усетът е нежна топлина.
Римата не е поднос за бира,
с който да достигаме целта.
Поетът точни думи не подбира,
а те извират му от същността.
Поезията е живот, не слово,
тя може да усмихва и сълзи.
Тя идва като пратеност от Бога,
за да остави Негови следи.
Поетът много често боледува
oт чуждите проблеми и беди…
Във живия живот не се преструва,
а на крилата на Пегас лети.
© Валентин Йорданов All rights reserved.