20.12.2012 г., 10:22 ч.

Не ги лъжи 

  Поезия
557 0 4

Не ги лъжи, драскачо на поезия! 

Не е за теб словесният мехлем. 

То, стихоплетството, аз зная, че е везане

и маска е за живия проблем. 

 

Подредбата на думите не струва,

когато няма вложена душа. 

Правило за стих не съществува, 

а усетът е нежна топлина. 

 

Римата не е поднос за бира,

с който да достигаме целта. 

Поетът точни думи не подбира,

а те извират му от същността. 

 

Поезията е живот, не слово, 

тя може да усмихва и сълзи. 

Тя идва като пратеност от Бога,

за да остави Негови следи. 

 

Поетът много често боледува 

oт чуждите проблеми и беди… 

Във живия живот не се преструва,

а на крилата на Пегас лети.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??