Исках да избягам от теб,
тичах, летях, пламтях,
обляна в сълзи търсех подслон
и очаквах тъмнината да се превърне в мой дом.
Копнеех за забрава,
но болеше, туптеше, кървеше моето сърце,
то искаше да го излъжеш пак,
а разумът крещеше: "Спри, глупак!"
Жадувах за студенина,
но горях, блестях - изпепелена,
пепел, разнесена от вятъра навред,
тежи във въздуха тъжен сонет.
Търсех... самотата,
исках, копнеех, жадувах тишина,
с плахи стъпки вървях в страшна тъма,
сърцето скърбеше - грозна нищета.
И се скрих от теб - поспрях,
сърцето - спря да тупти,
студенината тялото плени,
покой намерих - притворих изморена очи.
Вече ме няма... убиваше ме бавно ти,
вече ме няма - не и тази, която за тебе бях,
не и тази, която в любов ти се кълнях,
... Без сбогом, пътя към новия живот извървях.
© Даниела All rights reserved.