Jun 22, 2011, 11:45 AM

Не идвай, ден 

  Poetry
413 0 1

Не! Не идвай, ден,

още не! Недей!

В среднощна муза съм, творя...

 

Не! Не идвай, ден!

Не сега! Заета съм -

говоря с кръглата луна...

 

Не идвай!

Не искам слънце,

не искам утро.

 

Не искам...

Може нещо да ми хрумне

и в стих да го превърна...

 

Махни се!

Остави ми слънцето за после!

Сама ще си го взема, когато съм готова...

 

Махни се!

В мрака съм все още

и със звездите си говоря...

 

Остави ни,

още мъничко поне,

моля те, не идвай, ден!

 

Остави ме

с мрака насаме,

бъди любезен с мен!

© Богдана Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??