Jan 15, 2011, 8:50 PM  

Не излитай! 

  Poetry » Other
501 0 1

 

 

Не излитай прекалено високо, душа, не излитай!
Там, над облака сив, разпрострян по небето, е тихо.
Там, до слънцето близо, душа, е космично самотно.
През озонова дупка, вледенена душа, ще втечняваш азота.

 

Не е полет това, не е радост, душа, само страх е!
Да не те наранят, си готова, душа, да размахаш
със ръце и с коси - да се вържеш за лудия вятър.
Не е подвиг да бягаш, душа, като мен! Не е святост

 

да откъснеш от себе си връзки - нерадостни мисли!
Самотата, но само за кратко, душа, е пречистване.

 

 

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Философски поглед към вътрешното Аз. Самотата можеш да допуснеш, но за кратко. Прекалено дългото осамотяване би ни убило. Нестандартен и неочакван от теб хубав стих!
Random works
: ??:??