Няма думи.
Сам започна играта.
Някъде забрави,
че да сме двама -
избрахме си съдбата...
Мечтите - пясъчни кули -
станаха на прах...
Ураган душата ми обрули -
къде пред тебе сторих грях?
Да, чуждото е сладко...
може би е по-добра.
Сигурно, челото й е гладко
и очите й излъчват смях.
Или... проблемното легло?
Не се прибира уморена
и ежедневието не й тежи...
Дано щастлив да си! Дано...
Ах, този свят, изтъкан от лъжи...
Не виждай болката, стаена
в изплаканите ми очи.
Не надничай и в сърцето, което
мълчанието ти изпепели...
Сам решаваш проблема -
просто... сменяш жени...
Илюзиите няма да ти отнема -
върви при другата... Върви...
© Нели Илиева All rights reserved.
онемях!
Не,няма при себе си да го спирам-
прегорях!
Не, няма сълзите си да показвам-
срещу Луната сама ще вия,
като вълчица!
Не!С омраза не ще го наказвам-
от звездите сила ще пия-
до насита!
И пак Слънцето за мен ще грее,
нова струна в него ще вържа-
сребърна.
Друга песен тя ще запее
и болката няма така да стърже-
болезнено.
Света в нея ще обвържа!...