Не късайте цветята
Не късайте цветята защото ги боли,
тъй както тебе те боли,
когато твоята надежда не иска да разцъфне.
Не късайте цветята, а по добре и подари
букет от спомени, набран от миналото със надежда,
че всичките са живи и красиви.
Не късайте цветята защото губим аромата им,
а той е свисше даден,
и цялата им красота загива заедно с тази смърт нелепа.
Не късайте цветята а ги докоснете с ръка, помиришете ги и отминете,
оставайки със хубавия спомен от божествения аромат.
И чуй гласа на цялата вселена, как ти благодари,
че си спасил едно от нейните деца.
Христо Христов
© Hristo Hristov All rights reserved.