23 may 2018, 13:03

Не късайте цветята 

  Poesía » Filosófica
457 0 0

Не късайте цветята

 

 

Не късайте цветята защото ги боли,

тъй както тебе те боли, 

когато твоята надежда не иска да разцъфне.

 

Не късайте цветята, а по добре и подари

букет от спомени, набран от миналото със надежда,

че всичките са живи и красиви.

 

Не късайте цветята защото губим аромата им,

а той е свисше даден,

и цялата им красота загива заедно с тази смърт нелепа.

 

Не късайте цветята а ги докоснете с ръка, помиришете ги и отминете,

оставайки със хубавия спомен от божествения аромат.

И чуй гласа на цялата вселена, как ти благодари,

че си спасил едно от нейните деца.

 

                                                   Христо Христов

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??