Mar 21, 2013, 6:04 PM

Не ми се спи 

  Poetry » Other
559 0 0

Не ми се спи, с отворени очи сънувам,

гали ме луната с ярка светлина.

Не ми се спи и в този миг дочувам:

"някъде навън те чака любовта".

 

Не ми се спи, рисувам аз зюмбюли

и после се завивам през глава.

Чудя се, къде ли са всички луди?

Няма ги, най-после ще мога да заспя.

 

Не ми се спи, звездите ми се чудят,

отворен е прозорец, влизат капки от дъжда.

Не ми се спи и спомените се губят,

остават някъде далече, далече в нощта.

 

Но ще заспя, че сън не ми достига,

утре ще ставам рано сутринта.

Само се надявам да не се загубя,

по пътя, по който ще трябва да вървя.

 

 

© Нина Ильова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??