Apr 13, 2008, 4:46 PM

Не! - на злото 

  Poetry » Civilian
840 1 0
 

Не - забрани за човека!

Не - неразбрани гении отвека!

Не - деца гладни и сиротни!

Не - облещени очи самотни!

Не! - на злото.

         Не! - на злото

                  Не! - на злото.

Не!

 

 

А обич най-обикновена,

обич топла, съкровена,

сътворяваща добро,

обич,

с ласка приютила

всекиго, в когото

силите изтляват...

Бог ни повелява.

 

Не безумни гранични полета!

Не картечни откоси!

 

 

А лехи

с пламтящи нежни лалета -

сърца на поети,

по които децата ни

да тичат

                  боси.

 

 

София - Смедерево, 10 октомври 1995 г.

 

 

© Невяна Керемедчиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??