Не - забрани за човека!
Не - неразбрани гении отвека!
Не - деца гладни и сиротни!
Не - облещени очи самотни!
Не! - на злото.
Не! - на злото
Не! - на злото.
Не!
А обич най-обикновена,
обич топла, съкровена,
сътворяваща добро,
обич,
с ласка приютила
всекиго, в когото
силите изтляват...
Бог ни повелява.
Не безумни гранични полета!
Не картечни откоси!
А лехи
с пламтящи нежни лалета -
сърца на поети,
по които децата ни
да тичат
боси.
София - Смедерево, 10 октомври 1995 г.
© Невяна Керемедчиева Всички права запазени