Не помниш ли вечерта на Коледа - тогава,
когато бяхме там за първи път.
За топъл празник спомен ни остава
и за почувстваната вяра изведнъж.
Кой да предположи, че така ще стане.
Със едно палто да купим радостта.
Палто щом шие се от мигове мечтани,
то става смисълът и топлотата за душа.
Ах! С усмивка спомням си за часовете в бара,
на тая маса до бежовото меко сепаре.
На нея двете чаши - пълни с кехлибара,
а на сепарето, в приказки улисани, душите две.
Не помниш ли в нощта какво ми каза?
Не помниш ли, че тайните си ти ми повери.
Приех те аз и обещах ти да ги пазя,
а в замяна подарих ти своите мечти.
Не помниш ли на тръгване как всичко беше важно -
думите и братско стискане на двете ни ръце!
Че сбогуването никога не беше "сбогом" - тъжно,
щом знаехме, че пазени сме от на приятел истински сърце!
17.07.2012г.
© Тодор Славов All rights reserved.
Поздравления!