Jun 7, 2016, 9:02 PM

Не позволявам да бягаш от мене... 

  Poetry » Love
458 0 0

Не позволявам да бягаш от мене.

Това не е решение.

На двама.

Кажи ми, че са те заставили.

Че си нямал друг избор.

Не се разделят влюбени чрез бягство,

а с думи и жестове.

Разделите

са все по разни гари

все с последния влак на перона.

Не позволявам да чезнеш от мене –

ти си навсякъде във въздуха:

шофьорът на всяка кола,

гостът зад всяка врата,

ароматът на всяка липа…

А морето и плажът са голи,

не стават за криене – помнят

точно къде са те видели.

Не е за мене твойто заличаване,

то показва твоята слабост

и че очите ти могат да свикнат

със свят, без моята усмивка в него.

Не ме обричай на очакване,

мола те,

не избирай да те няма,

моля те,

за да звънят отново камбаните…

…просто идвай при мене понякога…

© Павлина Ненова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??