Защо ме гледаш така?
Не ме ли гледаше с тези очи,
когато ме лъжеше нагло,
че искаш да бъдеш със мен?
Защо ми протягаш ръка?
Молиш за прошка, защо?
Нима не бе я протегнал пак нея,
когато ми каза: „Не се получава…”
Играеш си със сърцето ми.
Добре знаеш, че няма да издържи дълго.
В един хубав ден
ще спре тихомълком…
Всичко е загубено!
Не искам да ти преча.
Не искам да ти се натрапвам.
Стига вече!
„Тръгвай си!
Ще оцелея!”
Думи, изречени с стон.
Думи тежки, но уви – лъжовни.
Не мога да ги изрека.
Сетивата не ме слушат.
Продължавай своята игра,
можеш още да ме лъжеш!
© Светлана Тимофеева All rights reserved.