Сгрешил си, хубаво, добре,
(на всеки може да се случи)
ранил си нечие сърце,
което в този миг се мъчи,
но грешката си я разбрал -
Какво ти пречи, ми кажи,
да изчистиш тази кал
с думи прости и добри?...
Какво го прави невъзможно
да направиш тази крачка?
Не е нещо трудно, сложно,
а каква е таз' спирачка
в теб, която ти не дава
да постъпиш по човешки,
да постъпиш, както трябва?
Всеки прави своите грешки!
Просто днес е бил твой ред.
Но това е поправимо
и решението е в теб...
Но явно, че проблем друг има!...
Его ли е, самочувствие?
Гордост също, може би?
Или на съвестта отсъствие?
До простотията дори...
*****
Отговорът, неизвестен!
За причините, гадая...
Но не за всеки извинението е лесно,
тъй както не за всеки е и Рая...
Е, май много задълбах
(извинете за което)
Дали въобще разбран тук бях?
"Възможно е" дочух сърцето.
03.06.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
И усмивка 😊