Със теб напоследък играем онази игра на наддаване,
в която ми казваш, че всъщност си предан и мил,
а аз отговарям, че искрено, искрено вярвам,
но сякаш не ми се участва (не вече) във нов водевил.
Навярно греша, че отново с наострени нокти
със теб разговарям от упор и искам сега,
на момента, веднага да включиш на обороти
да даваш любов, и със тялото си, и със душа.
Макар че съм чувала тази мъдрост, че съблазняването
било всъщност чисто стратегична игра,
те моля горещо – не ме карай да преиграваме;
нали сам ми каза, че предпочиташ духовността.
Е да де, обаче типично по женски те искам –
приятел, приятел, но моята женска душа
желае да има къде да се сгуши притихнала,
в ръцете на мъж, който вижда, че аз съм жена.
Не ми ги разправяй на мен колко здрава е връзката,
когато от мен си направо на друг континент!
Крепи ме единствено вярата неразкъсана
за среща, в която ще взема нещата си в свои ръце.
© Павлина Гатева All rights reserved.