Aug 29, 2006, 7:26 PM

Ненапразно 

  Poetry
826 0 15
Есента влиза тихо, на пръсти в живота ни.
За утеха, по голите клони
наниз от перли реди,
по капчука излива душата си -
странна мелодия,
изгорелите спомени летни
завива на дим...

Ако тази река, под нозете й дето клокочи,
очертае по твърдия камък свое легло
и по него се втурне напролет поточе,
не напразно е,
Боже мой,
ненапразно е всичко било!

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??