Oct 26, 2016, 10:10 AM

Нещо за сърцето 

  Poetry
460 3 2

Нещо за сърцето

Сърцето за да укротиш и с капка мед да го намажеш,
ще седнеш кротко отстрани, ще стоплиш лявото ми рамо.
А после дълго ще мълчиш и нищо няма да е важно,
освен дланта ми да държиш, и тя да знае, че сме двама.

 

Каквото плаче, ще лежи в дъха на устните ти меки.
Ще заболи от тишина, но в тихото сме съвършени.
Ще стана бяла от копнеж и тялото ми ще олекне,
по устните ти ще чета, че болките са преживени.

 

Ще стоплиш въздуха край нас, додето цял заруменее
и в някой миг от вечността ще кажеш нещо за сърцето.
Ще бъде обло и добро и между нас ще заживее,
и постепенно ще расте – като любов, която свети.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Защо ли, когато преживяваме хубави неща ги считаме за естествена даденост; но когато преживяваме болка и мъка, сочим към Всевишния?
  • Традиционно чудесна!
Random works
: ??:??