Нетипично за вярваща губя вярата в чудото.
Всяка външна украса възприемам за уродство.
Нетипично сънувам всички стари пристанища
и се уча да плувам върху плаващи пясъци.
Нетипично за Господ ти се криеш там - някъде
в една стара теория награждаваща страдащи.
Нетипично за зимата пада дъжд на порои.
Между „няма” и „има” е увиснала Коледа.
Нетипично за празник до душа ме разголва-
много трудно прощавам, дълго лошото помня.
В десет плаща омраза и един за обичане
пак надеждата пазя. До троха. Нетипично.
© Дочка Василева All rights reserved.