Jun 24, 2006, 5:55 PM

Неуморни труженици… 

  Poetry
671 0 0

   Трудите се неуморно нощ и ден,

творци сте вие на светли бъднини!

Народът ни е очарован, възхитен

и през макарона крив търси светлини.

Потите се изобилно над сложните закони,

а после в хотел “София” поливате ги с бира.

Живеете праведно според своите канони,

адски трудно ви е – всеки от нас го разбира!

Наричат ви тунеядци, злодеи и какви ли не,

но ще размахам аз меча на огненото слово!

Ще изчистя вашто име от онези мръсни свине –

ще блесне като слънце – сияйно и ново!

Простете на народеца неимоверно злобен,

те не разбират от работата ви тъй тежка.

Вярвам –ще ги постигне същото в час прокобен,

ще разберат, че живели са в жестока грешка.

И само да не се усетят да ви искат сметка,

че ще стане много напечено за всички вас.

И дано не тръгнат боси и с обувки без подметка,

че ваш’та…мама…и нагорно в този мрачен час!

....................................................................................

Гласувахте ли си вече новата заплата?

© Валентин Кабакчиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??