Трудите се неуморно нощ и ден,
творци сте вие на светли бъднини!
Народът ни е очарован, възхитен
и през макарона крив търси светлини.
Потите се изобилно над сложните закони,
а после в хотел “София” поливате ги с бира.
Живеете праведно според своите канони,
адски трудно ви е – всеки от нас го разбира!
Наричат ви тунеядци, злодеи и какви ли не,
но ще размахам аз меча на огненото слово!
Ще изчистя ваш’то име от онези мръсни свине –
ще блесне като слънце – сияйно и ново!
Простете на народеца неимоверно злобен,
те не разбират от работата ви тъй тежка.
Вярвам –ще ги постигне същото в час прокобен,
ще разберат, че живели са в жестока грешка.
И само да не се усетят да ви искат сметка,
че ще стане много напечено за всички вас.
И дано не тръгнат боси и с обувки без подметка,
че ваш’та…мама…и нагорно в този мрачен час!
....................................................................................
Гласувахте ли си вече новата заплата?
© Валентин Кабакчиев Todos los derechos reservados