Aug 22, 2007, 7:29 PM

невчесани 

  Poetry
483 0 4
  
Невчесани мисли (по Станислав Йежи Лец)

Поет ли? Що е то?

Що за въпрос?

Поетите са въпроси...



Веднъж погледнах един мъж под кръста,

 и мислите ми взеха, че се накъдриха.



Едно пиле крачеше важно

 (върху стъкления покрив на балкона)

 и душата ми взе,

                          че се засмя.




На душата съм метреса,

(ах, тази стара познайница)

колко пъти в депресия

ми издава своите тайни...

© Бина Влади All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??