Nov 1, 2024, 7:04 PM

Ноември дойде 

  Poetry » Landscape
65 0 4

 

 

Октомври си тръгна тихо, без нищо, 

замина далече по пътя напред.

Нивите пусти сега са летище, 

остана за вятъра джобен билет.

 

Рисува простора смело ноември, 

за него е лесно - с песен и труд!

Свърши ли лятото идва септември, 

а времето сякаш мирише на студ! 

 

Но още листата са златни монети!

Попиват мъглата с оранж- кадифе.

Искри от дъжда високо небето, 

а някой на топло приготвя кафе... 

 

Октомври тръгна, съдбата подгони.

На негово място ноември дойде.

Вятърът стори безкрайни поклони.

Отново душата ноември превзе!

 

Детелина И.Стефанова 🍀✍️

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??