Н О Щ В Ъ Л Ш Е Б Н А И К Р А С И В А
Когато вечер слънцето залязва,
на къщите стъклата позлатява.
Земята го привлича в свойта пазва,
защото с плод обилен я дарява.
Притихват облаците зачервени,
с пожар без дим запалили небето.
Прибират се и хора уморени
от работата тежка на полето.
Не чуй се птича песен в дървесата
и вятърът в гората се укрива.
Със морав плащ покрива се земята,
голямо, мало в сладък сън заспива.
Звездичките се търсят в тъмнината,
по свода пръснати като парички.
Дочувам песничка една позната:
"заспи, детенце, затвори очички!"
Изгряла, месечинка пълнолика
усмихната ни гледа, закачливо
и в царството на приказки ни вика!
О, чудна нощ, вълшебна и красива!
© Анка Келешева All rights reserved.