Бръмчат
неспирно нощните таксита
по всичките посоки на града.
И морните
шофьори (до насита)
са винаги с небръсната брада.
Кръстосват
булеварди по заявка.
На пост - пред барове и казина.
И във
износената им прозявка
се стича уморена празнина...
© Никола Апостолов All rights reserved.