Като тънък филм предпазна кожа,
върху лавата положих грим.
После счупих бързо ножа
и изби крило на херувим.
Как му викаха - Михал ли?
Няма да го гоня - идва сам.
С цял куп от пантофки бални
Дявола ще върже в ада, знам.
И с камара маратонки
за спринтьорките в живота, с дар
шепа семки и бонбонки
за подливане, вместо вода.
Нека злото си клокочи -
ще го удържи перце.
Представете си тогава точно
силата на целите криле.
3.09.2018
© Мария Димитрова All rights reserved.