Ново начало
Сам бях и скитах се безмълвно,
бях тих и даже опустял, но днес
разбрах, че има на света и хора,
вярващи в чудото любов.
Самотен скитах след предателството
на приятел, бях тих след раздялата
с любовта, сега обаче болката отиде
надалече, сега усмивка на лицето ми
Съдбата е дарила.
От днес разбрах, че друг живот за мене
има, от днес разбрах, че други хора има .
На света видял бях само аз на злобното
страната, но имало и други чувства в
този свят.
Време е на този свят самотен и аз
да вкуся глътка радост, глътка смях,
да погледна как живее се щастливо,
на този свят, изпълнен с лъжи,
от днес обаче вече виждам друго,
видях, че чудесата истина са, да,
видях, че има радост и утеха,
че може и без болка и тъга, че винаги
доброто побеждава, а злото си отива
и завинаги остава надалеч.
Самотен скитах и оплаквах моята изстрадала
любов и рана имах в сърцето, зарасна тя,
изчезна и остана спомен сив.
Кръвта ми черна бе от нея, а устните
ми за целувки жадни бяха, очите ми се
къпеха в сълзи, но днес дъжда
в мене спря.
© Иван Русланов All rights reserved.