Бяла спретната къщурка
с две коли отпред.
В нея видимо живурка,
я борче, я кмет.
Двама батковци чепати,
като две липи,
стискат свойте автомати,
вардят от беди.
Къщичке със покрив златен,
кой те построи?
Митничар навярно щатен,
вложи в теб пари.
Два етажа под земята
криеш от очи,
а в гаража за колата,
влизат пет коли.
Дворче със лехичка цветна
оградено с зид,
в него писта самолетна,
скромничка на вид.
Кацат върху теб звездите
с дневна светлина.
Скромна къщичке, честита,
взе ми ти ума.
© Валентин Йорданов All rights reserved.
Оценявам! Поздравление от мен!