22 mar 2016, 21:23

Ново строителство в България 

  Poesía
416 0 5

Бяла спретната къщурка
с две коли отпред.
В нея видимо живурка,
я борче, я кмет.

 

Двама батковци чепати,
като две липи,
стискат свойте автомати,
вардят от беди.

 

Къщичке със покрив златен,
кой те построи?
Митничар навярно щатен,
вложи в теб пари.

 

Два етажа под земята
криеш от очи,
а в гаража за колата,
влизат пет коли.

 

Дворче със лехичка цветна
оградено с зид,
в него писта самолетна,
скромничка на вид.

 

Кацат върху теб звездите
с дневна светлина.
Скромна къщичке, честита,
взе ми ти ума.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??