Когато тялото ти стяга... когато крясъкът ти се струва твърде тих и очите - твърде сухи...
Подай ми мастилото, ще пиша...
Няма да изпусна музата си.
Усещам я как едва диша
и иска лампата да угаси.
Няма да я пусна този път.
В бяло е облечена, макар че
стотици пъти остава без плът.
Ще заложим в играта на зарче.
Ако се падне пет, печелиш ти
и ще си легна тихо и кротко.
Но моят ход, да знаеш, е три
и ти печеля едното око.
През него ще гледам и питам,
ще ми предскажеш бъдещето.
Назад ще спра вече да тичам,
ще се отърва от сънищата.
Тетрадки много ще изпиша,
ще излея литри мастило...
Тогава спокойно ще диша
детето, ужилено с жило.
© Стефка Георгиева All rights reserved.