В този леко меланхоличен сезон
сърцата помнят жаркото лято.
Листопадът е видим от всеки балкон,
а градът облича се в премяна от злато.
Нюанси пъстри в очи и в дела...
падения, подобно листа от клонака.
Униваме или оживяваме с мисъл една...
поетичен или илюзорен, е мракът.
Тъгата прелива в настроения странни
с кафета и звуци, преплитащо-явни.
Есента носи със себе си смърт... и живот
сгушен в семката от сбрания плод.
© Валя Сотирова All rights reserved.