Как да ти простя, че не научи
сърцето мое да не те обича.
Д. Енчева
Той няма да те учи на любов.
И нито пък –
да спреш да го обичаш.
Мъжът е мъж, защото е готов
на всяка обич
вярно да се врича.
И тук, и там –
при Нея и при теб –
еднакво щедър
и еднакво искрен,
ще те спечели,
ще те предаде...
И точно затова
ще го поискаш.
Той няма да те учи...
Ти сама
под мъжките му ласки ще пораснеш.
И като малка влюбена земя,
ще се изгубиш
във една безкрайност,
© Елица Ангелова All rights reserved.
и със сърцето си ще го докосна,
с утрото ще го окъпя с роса
и с изгрева ще го даря на тебе.
И нека мириса за мен да ти напомня,
цветчетата да ти се усмихват и
за моята любов да ти нашепват нежно.
Поздрави и усмивки Ели!
Хубава вечер и приятни сънища ти пожелавам!