Sep 26, 2007, 4:21 PM

Оценена откровеност 

  Poetry
650 0 3

Казаха ми, че не виждат нищо ново
и поставиха оценка на откровеността,
но не на смисъла, а на римуваното слово
дадоха 4-ка.... е, такава е реалността.


Но никой не разбра, че още се измъчвам
и че има и неизлечими рани,
че времето все назад ме връща
към едни и същи мигове неразбрани.


Поставиха четворка на страданието,
явно свикнали са да ме боли,
мисля, че това ми е наказанието -
да оценяват моите сълзи...


Но аз не пиша празни рими -
откровеност и честност наричам това,
не търся мили думи, пиша с години,
за да разкрия пред всички свойта душа.


Миговете на щастие, за мен твърде редки,
са когато някой ме разбере,
но не оценката с нетърпение чакам,
а просто три-четири думи от сърце.


Ако искате, поставете ми две,
не би ме ядосало това,
ядосва ме, че някой може да даде
каквато и да е оценка на нечия душа!

© Петето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Горе главата!
    Гледай по-ведро на нещата!
    Критиката наистина е начин да
    откриеш себе си!
    Сега се усмихни и продължавай да пишеш!
  • Леле, извинявай че ти разбих сърцето!
    И ако учителите така те нараняват с оценка, когато е слаба не ми се мисли!
    Да си чувала , ЧЕ КРИТИКАТА Е ПОЛЕЗНО НЕЩО?!
    Май не !
  • абсолютно съм съгласна с Нина!
Random works
: ??:??