Там,
на ъгъла,
на крайчеца
на тъгата -
тюркоазно
сияят очите ми.
Там,
на ъгъла,
на върха
на надеждата -
сноп седефен -
проблясват
косите ми.
Там,
на прага,
невъзможно
желание -
клони кърши
и вие
Душата ми.
Теменужено
дъхаво,
лятно мечтание,
насред зима
изгарям -
в очакване.
© Донка Василева All rights reserved.