Apr 1, 2009, 12:32 PM

Ода за Лъжата 

  Poetry » Civilian
2148 1 13

 

Лъжата, Лъжата, Лъжата!

По своя неписан закон,

Лъжата е толкова свята –

възкачвана вечно на трон!

 

Лъжата красива и грозна,

Лъжата благата и зла,

Лъжата без грим и фамозна –

Лъжата придава крила!

 

Лъжата отприщва любови,

Лъжата разпалва войни,

Лъжата копае гробове,

Лъжата изкупва вини.

 

Лъжата, Лъжата, Лъжата

е толкова силен актив!

Лъжата цари на земята.

Тежко му, кой тръгне против!

© Борко Бърборко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??