Щом научих
от учителя по история,
че България се е мила на три морета,
веднага си помислих за нея,
че навярно
е родина на оловния войник.
Ако беше така, сега,
вместо да лежа на плажа във Варна
и да пускам хартиени лодки,
щях да бъда в Солун, Констанца или Сплит
и да чакам "Радецки"
да акостира на брега!
© Янко All rights reserved.