30 jul 2010, 20:57

Оловният войник 

  Poesía » Filosófica
457 0 0

 

 

                        Щом научих

                        от учителя по история,

                        че България се е мила на три морета,

                        веднага си помислих за нея,

                        че навярно

                        е родина на оловния войник.

 

 

                        Ако беше така, сега,

                        вместо да лежа на плажа във Варна

                        и да пускам хартиени лодки,

                        щях да бъда в Солун, Констанца или Сплит

                        и да чакам "Радецки"

                        да акостира на брега!

 

© Янко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??