Повечето са много мъжки,
щом тръгнат да се доказват.
Само дето са като въшки
и от глава на глава пролазват.
И все им е малко грамажът
на една да държат интереса,
и все не им стига куражът
на една да владеят сърцето.
Слава Богу, че има малцина,
вещи в изящно изкуство -
да накарат жената, любима
и само тяхна да се почувства!
Без да ù свалят звездите,
на ръце да я носят (едва ли),
те са перлата във косите,
с която жената се отличава.
© Таня Донова All rights reserved.