Опиши ми любовта,
може би е - бавна като танц
или бърза - като падаща звезда?
Опиши ми любовта,
чиста ли е като сняг
и носи ли във себе си добро?
А може би е с вкус
на шоколад и гумени мечета
или накиселява, като жълт лимон?
Как изглежда любовта?
Нарисувай ми я, с четката на своето сърце,
може би, ще бъде обсипана с цветя
или ще бъде обвита със бодлива тел?
Кажи ми - стопля ли душата тя,
като слънчевите утринни лъчи
или е студена като лед? Кажи?
© Еленка Гишина All rights reserved.