16.02.2021 г., 9:32 ч.

Опиши ми любовта 

  Поезия » Любовна
365 0 9

Опиши ми любовта,
може би е - бавна като танц
или бърза - като падаща звезда?
Опиши ми любовта,

 

чиста ли е като сняг
и носи ли във себе си добро?
А може би е с вкус 
на шоколад и гумени мечета

 

или накиселява, като жълт лимон?
Как изглежда любовта?
Нарисувай ми я, с четката на своето сърце,
може би, ще бъде обсипана с цветя

 

или ще бъде обвита със бодлива тел?
Кажи ми - стопля ли душата тя,
като слънчевите утринни лъчи
или е студена като лед? Кажи?

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??