Уморих се вече,
уморих се да мразя,
намразих дори пролетта.
Уморих се даже да лазя,
и искам да полетя.
Но крилете ми, закачат се във клоните,
щото всеки различно стърчи
с милиони разцъфнали пъпки,
като милиони очи,
които гледат с насмешка
моите напъни смешни,
и с упоритост една – нечовешка,
аз правех грешка, след грешка.
Безброй пъти политах и падах,
намразих дори и небето
на грешното място съм - казах си
и от гората пълзях до полето...
Пробвах пак,
но крилете ми бяха съдрани
от стърчащите клони проклети
и целият в рани тогава разбрах,
че местата горе са отдавна заети,
от тези които, уж ни се вричат,
а в същност... презират и мразят,
гнездата им са НАД същите клони,
дето ни пречат,
... за да ги пазят.
Авт. Весо: 18.03.2018г.
© Веселин Христов All rights reserved.