May 25, 2007, 7:50 AM

Оптимистично 

  Poetry
693 0 8
 

Животът е прекрасен, мили мои,

защото е усмивка на приятел,

защото Днес дори не подозираме,

че Утре ще ни срещне с някой

когото сякаш знаем от столетия....



Животът е прекрасен, мили мои,

защото е безкрайна плетеница

на уж неразгадани хромозоми

във ДНК-хармония на дните,

които все затваряме в часовници

от неизживяно сбъднати желания...



Животът е прекрасен, мили мои,

дори когато мислим , че е свършил,

дори когато е обут в олово

на безнадеждно черни невъзможия,

дори когато страшно ослепеем

за любовта на Утрото в очите,

дори когато с пепел от молитви

посипваме главите на мечтите си...



Животът е прекрасен, мили мои,

като вълна затворена във мида,

която се разбива във стиха ми,

през всеки пръска слънчева да мине,

от всеки стон - Надежда да се ражда,

от всяка мъка - Сила да извира...



Животът е прекрасен, мили мои,

дано не го убиваме приживе...

© Радостина Марчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??