Животът е прекрасен, мили мои,
защото е усмивка на приятел,
защото Днес дори не подозираме,
че Утре ще ни срещне с някой
когото сякаш знаем от столетия....
Животът е прекрасен, мили мои,
защото е безкрайна плетеница
на уж неразгадани хромозоми
във ДНК-хармония на дните,
които все затваряме в часовници
от неизживяно сбъднати желания...
Животът е прекрасен, мили мои,
дори когато мислим , че е свършил,
дори когато е обут в олово
на безнадеждно черни невъзможия,
дори когато страшно ослепеем
за любовта на Утрото в очите,
дори когато с пепел от молитви
посипваме главите на мечтите си...
Животът е прекрасен, мили мои,
като вълна затворена във мида,
която се разбива във стиха ми,
през всеки пръска слънчева да мине,
от всеки стон - Надежда да се ражда,
от всяка мъка - Сила да извира...
Животът е прекрасен, мили мои,
дано не го убиваме приживе...
© Радостина Марчева Все права защищены