Nov 2, 2013, 5:51 PM

Основателят 

  Poetry » Civilian
327 0 0

От Аспарух до днес,
годините броиме!
Годините,
огнищата,
света!
В Историята той остави
 нашто име,
и най-великата
 от нас
 следа!

Със него почва
 нашето летоброене,
Надеждата ни
 да сме на света!
И ако някой
 днеска ме попита мене,
най-първо него
аз ще почета!

Той сътвори за нас
най златната държава
 и пътя ни,
 по който да вървим,
че ние сме народ,
от който нещо става,
и българите
можем да творим!

Това е първия,
основния, твореца!
Той Истината
 в Рожбата съзря!
За мене той е вождът смел,
 но и мъдреца,
най българин
от всички остана...
 

С могъщата Византия
кръстоса меча...
На силата му
тя се покори!
Той новата страна
България нарече,
и пътя и
 към бъдното откри!

Затуй към него аз
поклона си отправям!
Не виждам  кой
от него по тежи!
Макар понякога
 и аз да го забравям,
но все го моля -
туй да ми прости!


    02.11.2013 г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??