На мене този цирк не ми е смешен, господа.
Дори латерната ви фарингитно стърже,
дресьорът доскуча на тигъра, и той умря.
А клоунът е откровено тъжен.
Лъвицата презира всички, във комплект,
и точи нокти, царствено красива.
Единствено към нея проявявате респект,
понеже е способна да убива.
А онзи с фокусите просто е една гротеска.
Какви магии, Боже, в тази плява!
Очаквам сам да почне да се ръкоплеска,
че сам от себе си се отегчава.
На мене този цирк не ми е смешен, господа.
Макар че като всички ви участвам в него.
Простете, ако съм ви нечетлива. Пиша на ръка.
Със същата, с която утре ще ви пиша "сбогом".
© Христина Мачикян All rights reserved.