16 нояб. 2011 г., 11:56

От(к)ровено 

  Поэзия » Другая
711 0 7

На мене този цирк не ми е смешен, господа.
Дори  латерната ви фарингитно стърже,
дресьорът доскуча на тигъра, и той умря.
А клоунът е откровено тъжен.

Лъвицата презира всички, във комплект,
и точи нокти, царствено красива.
Единствено към нея проявявате респект,
понеже е способна да убива.

А онзи с фокусите просто е една гротеска.
Какви магии, Боже, в тази плява!
Очаквам сам да почне да се ръкоплеска,
че сам от себе си се отегчава.

На мене този цирк не ми е смешен, господа.
Макар че като всички ви участвам в него.
Простете, ако съм ви нечетлива. Пиша на ръка.
Със същата, с която утре ще ви пиша "сбогом".

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??