Jul 7, 2009, 10:28 PM  

От сън се будя, мила моя 

  Poetry » Love
649 0 0

От сън се будя, мила моя,

от сън дълбок във призори.

Смутен кънти във мен покоят,

покоят в моите гърди.

 

В униние  и болка тъпа

по теб и твоите очи

нашепват името ти, скъпа,

безумно влюбени щурци.

 

А там в просъница потрепва

сред сладко дъхащи липи -

зове те, тихичко нашепва

духът на моите мечти: 

 

„Ела, ти, прелест несравнима -

шепти далечен, нежен глас-

ела при мен, ела, любима,

във този тих, прохладен час”...

 

25.06.2009 г.

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??