От звездното небе
на Дора
Наранена
от своите предатели
ти откри
житейската си
Истина.
Спъваше се,
търсейки я…
Не подгъна крак
и не падна
на колене!
Горда си!
Имаш железен
гръбнак!
Но си с
нежна душа
и добро сърце!
Безрезервно
се раздаваш.
Твойта орисия вечна –
е да сбъдваш
нечия мечта.
Чужди светове
градиш.
Чужди планове
кроиш.
Твойте собствени
смачка,
потъпка,
погази…
С едничка цел:
на друг
добро да правиш.
Твоят дом
е звездното небе.
Оттам със лекота
ти разпръскваш
вяра и любов,
доброта и светлина.
© Мария All rights reserved.