Отче наш, небето имащ за обител,
името Ти свято нека се почита;
царството, в което само Ти си с власт,
нека много скоро дойде между нас;
нека да се върши волята Ти свята,
както на небето, тъй и на земята;
хляба ни насъщен днес ни изпрати;
греховете наши тъй ни опрости,
както ние прошка даваме с наслада
на човека, който наш длъжник се пада;
и не ни изпитвай като съдник строг,
ала избави ни от врага жесток,
царството понеже, всяка сила, слава
Ти вовек да имаш само подобава.
В името на Господ – Бог Отец и Син,
и Дух свят – в единство казваме амин.
Текстът, без претенции за точност, се води по Матей 6:9-13 и Лука 11:2-4.
© Тошко All rights reserved.